• Bel voor vragen naar 020 244 1823
  • Verzending met DHL
  • Gediplomeerde drogist in dienst voor advies op maat
  • Hoohwaardige Kwaliteit Vitamines
  • Bel voor vragen naar 020 244 1823
  • Verzending met DHL
  • Gediplomeerde drogist in dienst voor advies op maat
  • Hoohwaardige Kwaliteit Vitamines

Wat zijn antioxidanten en hoe krijg je voldoende binnen?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term antioxidanten. Maar wat zijn dat eigenlijk en waar zitten ze in? Antioxidanten is een verzamelnaam voor vitamines, mineralen en andere bioactieve stoffen in groente en fruit. Ze beschermen de gezonde cellen en weefsels in je lichaam tegen ongunstige vrije radicalen en helpen hiermee het natuurlijk afweersysteem van je lichaamscellen.

Wat zijn antioxidanten?

De voedingsstoffen vitamine C en E, bètacaroteen, selenium, koper, zink, co-enzym Q10 en OPC staan bekend om hun antioxidanten werking. Deze antioxidanten werken met elkaar samen. Daarom is het goed om verschillende antioxidanten met je voeding, eventueel aangevuld met supplementen, binnen te krijgen.

In welke voedingsmiddelen komen de meeste antioxidanten voor?

Fruit bevat veel antioxidanten

Fruit bevat veel stoffen, zoals ook antioxidanten. Vooral citroenen, aardbeien en sinaasappelen zitten boordevol antioxidanten. Dit zijn de fruitsoorten waar ook veel vitamine C in zit. De antioxidanten in citroenen herken je doordat citroensap vaak wordt gebruikt om verkleuring tegen te gaan bij de bereiding van bijvoorbeeld salades of avocado’s. Verkleuringen van fruit en groente ontstaan namelijk door oxidatie.

Groenten zijn rijk aan antioxidanten

Ook in groenten zitten veel antioxidanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spinazie, witlof en andijvie. De meeste antioxidanten vind je in waterkers, Chinese kool en snijbiet. Ook zit waterkers bomvol vitamines en mineralen, die allemaal erg belangrijk zijn voor je gezondheid.

Aanvullen met voedingssupplementen?

In je dagelijkse voeding zitten normaal gesproken voldoende antioxidanten, maar in sommige situaties kan je behoefte verhoogd zijn. Bijvoorbeeld bij fanatiek sporten of zwaar lichamelijk werk. Ook bij stress kan er een verhoogde behoefte zijn. Het kan ook zijn dat het je niet lukt om dagelijks voldoende groente en fruit te eten. Je kunt je voeding dan aanvullen met voedingssupplementen.

Anti Oxidanten